211 770 75 70

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Γιώργος Μαζωνάκης: Δες το πρώτο video clip του 31 χρόνια πριν

Γιώργος Μαζωνάκης
ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΠΟΥ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που οπτικοποίησε ο αγαπημένος καλλιτέχνης;

Στο χώρο της ελληνικής μουσικής σκηνής, λίγοι καλλιτέχνες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν τόσο ισχυρό αποτύπωμα όσο ο Γιώργος Μαζωνάκης. Το 1993, ο νεαρός τότε τραγουδιστής έκανε το ντεμπούτο του με τον δίσκο «Μεσάνυχτα και κάτι», ο οποίος περιείχε 13 κομμάτια που καθόρισαν την αρχή της εντυπωσιακής του καριέρας.

Ανάμεσα στα τραγούδια του δίσκου, το κομμάτι «Ξαφνικά» ξεχώρισε για τη μοναδική του σύνθεση και την ενορχήστρωσή του, ενώ αποτέλεσε και την πρώτη οπτικοποίηση της δουλειάς του μέσω video clip. Το συγκεκριμένο video clip, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1993, παρουσίασε τον Μαζωνάκη με την χαρακτηριστική του εμφάνιση: ανέμελα μαλλιά, σκουλαρίκια και την ακαταμάχητη σκηνική του παρουσία.

Αυτό το πρώτο video clip αποτέλεσε μια ιστορική στιγμή όχι μόνο για τον ίδιο τον καλλιτέχνη αλλά και για την ελληνική μουσική βιομηχανία, ανοίγοντας τον δρόμο για την καθιέρωσή του ως ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της ελληνικής ποπ σκηνής. Η εικόνα του νεαρού Μαζωνάκη, με την αστείρευτη ενέργεια και την μοναδική του παρουσία, εντυπωσίασε το κοινό και συνέβαλε στην αναγνώριση και επιτυχία του.

Σήμερα, 31 χρόνια μετά, το «Ξαφνικά» παραμένει ένα κλασικό κομμάτι, αναδεικνύοντας τη διαχρονική αξία του Μαζωνάκη και την επιρροή του στη μουσική σκηνή. Το video clip αυτό αποτελεί μια ανάμνηση για τους παλαιότερους και μια  αναφορά για τους νεότερους θαυμαστές του καλλιτέχνη.

Αναλυτικά τα κομμάτια του άλμπουμ:

1 Ξαφνικά
2 Πρόσεχε
3 Με Ζηλεύεις
4 Έκτακτο Δελτίο
5 Βάσανο Μου
6 Μισό Λεπτό
7 Μεσάνυχτα Και Κάτι
8 Για Κάτσε Φρόνιμα
9 Γίναμε Αγνώριστοι
10 Κόντρα Με Τη Μηχανή
11 Δεν Έχω Που Να Πάω
12 Δεν Υποκρίνομαι
13 Η Ώρα Που Τρελαίνομαι

Γιώργος Μαζωνάκης: Δες το πρώτο video clip του 31 χρόνια πριν

Share:

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ 2024