211 770 75 70

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Εξώφυλλο πρώτου δίσκου: Το πρώτο άλμπουμ της Καίτης Γαρμπή

Καίτης Γαρμπή πρωτο αλμπουμ
ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΠΟΥ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Κυκλοφόρησε το 1989 και είχε τον τίτλο «Πρόβα».

Το 1989 σηματοδότησε μια σημαντική στιγμή στην ελληνική μουσική σκηνή με την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου της Καίτης Γαρμπή, ο οποίος φέρει τον τίτλο «Πρόβα». Η Καίτη Γαρμπή, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες φωνές της ποπ-λαϊκής μουσικής στην Ελλάδα, μπήκε δυναμικά στη δισκογραφία με αυτό το ντεμπούτο που καθόρισε την καριέρα της και ανέδειξε τη μοναδική της μουσική ταυτότητα και ένα ιδιαίτερο εξώφυλλο πρώτου δίσκου.

Ο δίσκος «Πρόβα» περιλαμβάνει δέκα κομμάτια που συνδυάζουν ποπ και λαϊκά στοιχεία, αποδεικνύοντας τη μουσική μοναδικότητα της Γαρμπή. Ανάμεσα στις επιτυχίες του άλμπουμ ξεχωρίζουν κομμάτια όπως το εμβληματικό «Πρόβα», το ερωτικό «Μη Με Προδώσεις», και το χορευτικό «Άλλο Ένα (Hands Up)».

Το εξώφυλλο του άλμπουμ «Πρόβα» είναι χαρακτηριστικό της εποχής του, με μια αισθητική που συνδυάζει την κομψότητα με τη νεανική αίσθηση. Η Καίτη Γαρμπή, στην πρώτη της δισκογραφική εμφάνιση, εμφανίζεται με μια κομψή εμφάνιση που αντικατοπτρίζει τη μοντέρνα εικόνα που ήθελε να προβάλλει. Ο  δίσκος αυτός δεν αποτυπώνει μόνο το ντεμπούτο της, αλλά και τις βάσεις της μουσικής της πορείας, η οποία θα την αναδείκνυε σε μία από τις πιο αγαπημένες και επιδραστικές καλλιτέχνιδες της ελληνικής σκηνής.

Τα τραγούδια που γνωρίσαμε από τον δίσκο αυτό: 

Πρόβα
Τόσο Πολύ
Μη Με Προδώσεις
Χρωστάμε
Απόφαση
Άλλο Ένα (Hands Up)
Ουλαλαλά (Ooolalala)
Μη.Μη (1,2,3)
Να Μείνω Ή Να Φύγω (Los Amantes)
Ξανά Σε Σένα

Εξώφυλλο πρώτου δίσκου: Το πρώτο άλμπουμ της Καίτης Γαρμπή

Primary

Secondary, 2 of 2

Τον φετινό χειμώνα την τραγουδίστρια απολαύσαμε σε μία μοναδική σειρά εμφανίσεων, στη σκηνή της Αυτοκίνησης 81, μαζί με τον Χρήστο Μενιδιάτη, ενώ τον ερχόμενο χειμώνα αναμένεται να την δούμε μαζί με τον Αντώνη Ρέμο στο NOX Athens.

 

Share:

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ 2024