211 770 75 70

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Δέσποινα Βανδή: Ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία – ο λόγος

Δέσποινα Βανδή
ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΠΟΥ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Η αλλαγή του χαρακτήρα της εκδήλωσης προκάλεσε την απόφαση της τραγουδίστριας.

Η Δέσποινα Βανδή πήρε την απόφαση να ακυρώσει τη συναυλία της στη Σμύρνη της Τουρκίας, η οποία διοργανώθηκε από το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας (TEV). Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η ακύρωση έγινε εξαιτίας της ανάρτησης αφίσας του Κεμάλ Ατατούρκ στον χώρο της εκδήλωσης.

Σε ανάρτησή της στο Instagram, η Δέσποινα Βανδή εξήγησε ότι η ευθύνη για την ακύρωση βαρύνει εξ ολοκλήρου το TEV. Όπως ανέφερε, το ίδρυμα αποφάσισε μονομερώς να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης από καλλιτεχνική σε πολιτική, χωρίς να έχει υπάρξει συμφωνία για κάτι τέτοιο. Αυτό, σύμφωνα με την τραγουδίστρια, έκανε αδύνατη τη συμμετοχή της στη συναυλία.

Παρά την ακύρωση, η Βανδή εξέφρασε τον σεβασμό της προς όσους βρέθηκαν στη Σμύρνη για να την ακούσουν, δείχνοντας έτσι την εκτίμησή της προς το κοινό της. Το τουρκικό κανάλι NTV μετέδωσε ότι, μετά την άρνηση της τραγουδίστριας να εμφανιστεί, στη σκηνή ανέβηκε η χορωδία του TEV, η οποία τραγούδησε τον ύμνο της Σμύρνης.

Η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, πήρε τον λόγο στη σκηνή και δήλωσε ότι η Δέσποινα Βανδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Η δήμαρχος κάλεσε το κοινό να μην αποδοκιμάσει την τραγουδίστρια, αλλά τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να τους υποχρεώσει να κατεβάσουν την αφίσα του Ατατούρκ, επισημαίνοντας τη σημασία της για την τουρκική ιστορία και τα συναισθήματα των Τούρκων πολιτών.

Η κυρία Ντενιζλί εξέφρασε την ελπίδα ότι η Δέσποινα Βανδή θα πάρει ένα μάθημα από αυτό το περιστατικό και ότι δεν θα προσπαθήσει ποτέ ξανά να κατεβάσει τη σημαία της Τουρκίας, που όπως είπε, «έχει βαφτεί με αίμα». Οι δηλώσεις της δημάρχου έδωσαν τέλος στην ένταση, επιβεβαιώνοντας την ακύρωση της συναυλίας και τη μη εμφάνιση της Ελληνίδας τραγουδίστριας.

Δέσποινα Βανδή: Ακύρωσε συναυλία στην Τουρκία – ο λόγος

vandi-insta

Share:

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ 2024