211 770 75 70

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Εξώφυλλο πρώτου δίσκου: Το πρώτο άλμπουμ του Στέλιου Ρόκκου

ροκκος
ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΠΟΥ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Θυμάσαι ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος του Στέλιου Ρόκκου και ποια χρονιά κυκλοφόρησε;

Το εξώφυλλο πρώτου δίσκου του Στέλιου Ρόκκου, με τίτλο «Σε Χίλιους Δρόμους», κυκλοφόρησε το 1993 από την εταιρεία Ariola και αποτέλεσε ένα εμβληματικό ντεμπούτο στην καριέρα του. Ο δίσκος αυτός είναι σημαντικός όχι μόνο για τη μουσική του αξία αλλά και για την οπτική του παρουσία, που δείχνει την αισθητική της εποχής και της μουσικής του κατεύθυνσης.

Η δουλειά του Στέλιου Ρόκκου σε αυτό το άλμπουμ συνδυάζει στοιχεία ποπ και λαϊκής μουσικής, με τραγούδια όπως «Αυγουστιάτικο Φεγγάρι», «Πάλι» και «Φταίμε» να κλέβουν την παράσταση. Το ομότιτλο κομμάτι «Σε Χίλιους Δρόμους» και τα υπόλοιπα δέκα κομμάτια του δίσκου έγιναν γρήγορα αγαπητά στο κοινό, καθιερώνοντας τον καλλιτέχνη ως έναν από τους πιο υποσχόμενους της εποχής.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ προβάλλει μια λιτή και κομψή αισθητική, με τον νεαρό τότε καλλιτέχνη να είναι το κεντρικό στοιχείο της εικόνας. Το απλό σχέδιο ενισχύει την προσωπική του παρουσία και δείχνει την αυθεντικότητα και τη φρεσκάδα της μουσικής του.

Με το «Σε Χίλιους Δρόμους», ο Στέλιος Ρόκκος έκανε ένα δυνατό ξεκίνημα που τον καθόρισε για τη συνέχεια της καριέρας του. Το εξώφυλλο του πρώτου εκείνου δίσκου αποτελεί μια εικονική μαρτυρία του μουσικού του ταξιδιού, ενώ η μουσική του συνέχισε να εξελίσσεται και να κατακτά τη θέση που κατέχει μέχρι σήμερα.

Τα κομμάτια του πρώτου αυτού δίσκου με τίτλο «Σε Χίλιους Δρόμους»

1 Αυγουστιάτικο Φεγγάρι
2 Πάλι
3 Φταίμε
4 Πειρατικό
5 Πείτε Μου Πού Πάμε
6 Σε Χίλιους Δρόμους
7 Αν
8 Δεν Έχει Λόγο Ο Έρωτας
9 Τυχερό Μαργαριτάρι
10 Αθήνα

Εξώφυλλο πρώτου δίσκου: Το πρώτο άλμπουμ του Στέλιου Ρόκκου

Primary

Secondary, 2 of 2

 

Share:

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ 2024