211 770 75 70

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ

Το αφιέρωμα στον Νικόλα τον Άσιμο επιστρέφει στον «Σταυρό του Νότου»

ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΠΟΥ

ΜΑΘΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Σταυρός του Νότου τελευυταία Νέα

Ύστερα από την τεράστια απήχηση στο κοινό και την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το αφιέρωμα στο Νικόλα τον Άσιμο, με τίτλο «Αγαπάω και αδιαφορώ», επιστρέφει για 4 μοναδικές παραστάσεις στην κεντρική σκηνή του «Σταυρού του Νότου», στις 18 Νοεμβρίου και 2, 16 και 30 Δεκεμβρίου.

Στην ουσία, πρόκειται για θεατροποιημένα αποσπάσματα από κείμενά του, που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του «Αναζητώντας Κροκανθρώπους», με αφηγητή τον Λεωνίδα Κακούρη, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Γιώργος Κορδέλλας. Φυσικά, κατά τη διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν και πολλά από τα τραγούδια του ιδιαίτερου αυτού καλλιτέχνη, που θα ερμηνεύσουν ο Παρασκευάς Θεοδωράκης και η Κέλλυ Καλτσή, αλλά και θα προβληθεί κάποιο οπτικοακουστικό υλικό.

Η αμφιλεγόμενη προσωπικότητα αλλά και ο αντισυμβατικός τρόπος ζωής του καλλιτέχνη των Εξαρχείων, τραβά το ενδιαφέρον του κοινού ακόμα και σήμερα, ενώ τα κομμάτια που έγραψε και ερμήνευσε ο ίδιος έχουν γίνει πλέον διαχρονικά. Παρά την άρνησή του να συμβαδίσει με οτιδήποτε καθιερωμένο, ο καλλιτέχνης κατάφερε να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του έντεχνου και ροκ ρεπερτορίου, όπως η Χάρις Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Σωτηρία Λεονάρδου. Δυστυχώς όμως, η ιδιομορφία του χαρακτήρα του και οι αυτοκαταστροφικές του τάσεις, τον οδήγησαν τελικά στην αυτοκτονία, μόλις στα 39 του χρόνια, αφήνοντας πίσω μια πολύ σημαντική κληρονομιά.

Share:

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ 2024